Co powinnaś pić między posiłkami, gdy masz insulinooporność? Radzi dietetyczka Małgorzata Różańska Ewelina Kaczmarczyk 11.08.2021
Mgła mózgowa w Hashimoto. Jak sobie z nią poradzić? Tłumaczą autorki „Ogarnij Hashimoto” Ewa Wojciechowska 25.07.2021
Mikołaj Choroszyński: Cukier to substancja, która w nadmiarze jest dla nas toksyczna, uszkadza wszystko na swojej drodze Anna Jastrzębska 16.07.2021
Miód, ksylitol, a może stewia? Agnieszka Pocztarska mówi, czym najlepiej zastąpić cukier [WIDEO] Ewelina Kaczmarczyk 11.07.2021
„Jedno piwo, kieliszek wina, 50 mg wódki”. Najnowszy sondaż pokazuje, jak i ile alkoholu piliśmy w czasie pandemii Marta Dragan 21.06.2021
Anna Lewandowska: Uwielbiam słodkości i jestem przekonana, że nie trzeba ich wykluczać ze swojego menu Klaudia Kierzkowska 02.05.2021
Jak poradzić sobie z wodą zatrzymaną w organizmie? Radzi Agnieszka Pocztarska Ewelina Kaczmarczyk 01.03.2021
Czy kawa w kapsułkach jest dobra dla nas i dla środowiska? Tłumaczy dietetyk kliniczny Ewa Podsiadły-Natorska 29.01.2021
„Ciąg może trwać tygodniami lub nawet miesiącami”. Psychodietetyk opisuje mechanizm działania… cukru Magdalena Bury-Motyl 25.11.2020
Największe mity na temat insulinooporności. Dietetyczka Anna Reguła wyjaśnia, w co absolutnie nie powinnyśmy wierzyć Ewelina Kaczmarczyk 10.11.2020
„Jestem wdzięczna za ziemniaki, pszenicę, margarynę i cukier”. Psychodietetyczka podkreśla, że to dzięki nim przeżyliśmy po 1989 roku Ewelina Kaczmarczyk 14.10.2020
Cukier trzcinowy zamiast białego – to na pewno dobra zmiana? Odpowiada dietetyczka Ewelina Kaczmarczyk 18.09.2020
Czy możesz mieć cukrzycę i o tym nie wiedzieć? Sygnały, na które warto zwrócić uwagę Natalia Gregorowicz 25.07.2020
Niekoniecznie Dietetycznie: „Jeśli odrzucasz syrop glukozowo-fruktozowy na rzecz cukru, to niepotrzebnie. Oba są siebie warte” Anna Sierant 02.05.2020
Aspartam – czego jeszcze o nim nie wiesz? O jego wadach i zaletach rozmawiamy z dietetyczką Zofią Suszką Magdalena Bury-Motyl 02.03.2020
Cukier waniliowy czy wanilinowy? Ekspertki z Czytamy Etykiety alarmują, żeby dokładnie czytać etykiety Ewelina Kaczmarczyk 13.02.2020
Czekoladki na Walentynki? Dietetyk radzi, jakie wybrać, jeśli troszczysz się o zdrowie swojego partnera Ewelina Kaczmarczyk 12.02.2020
Cukier biały a cukier brązowy. Który jest lepszym wyborem? Tłumaczy dietetyczka Ewa Wojciechowska 28.01.2020
Przed ważną prezentacją albo egzaminem sięgasz po batonik, ponieważ słyszałaś, że to „daje kopa”? Dietetyczka wyjaśnia, jak jest naprawdę Magdalena Bury-Motyl 28.01.2020
Cukru nie znajdziesz tylko w cukierniczce. Jego źródłem jest wiele innych produktów spożywczych Magdalena Bury-Motyl 23.01.2020
Wydaje ci się, że jesz za dużo cukru? Dietetyczka tłumaczy, jak zmniejszyć apetyt na słodkie Magdalena Bury-Motyl 28.10.2019
„Cukier to zguba i zło” – alarmują eksperci z Czytamy Etykiety. Jak się przed nim ustrzec? Ewa Wojciechowska 18.10.2019
Kożuchowska jako serialowa babcia daje zły przykład. „I biadolenie, że biedne babcie nie mogą w dzieci cukru ładować” Magdalena Bury-Motyl 08.10.2019
WHO zaleca, by dziennie spożywać nie więcej niż 10 łyżeczek cukru. Myślisz, że tyle nie jesz? Wystarczy, że wypijesz colę Magdalena Bury-Motyl 07.10.2019