„Żywność z kontenera to normalne jedzenie, choć jest na nim stygmat śmiecia” – mówi Marta Sapała Ewa Podsiadły-Natorska 02.01.2022
Od wtorku pacjenci będą pytani o pobyt w szpitalu. Chodzi m.in. o serwowane posiłki Marta Dragan 26.10.2021
Sylwia Majcher: Ratowanie jedzenia przed zmarnowaniem jest powodem do dumy, nie wstydu Ewelina Kaczmarczyk 07.09.2021
Gdzie nie wyrzucać jedzenia? Niby to oczywiste, ale wiele osób wciąż nie ma pojęcia Anna Jastrzębska 23.08.2021
Przybierasz na wadze, masz ochotę na słodkie i tłuste? To może być wina nieregularnego spożywania posiłków Marta Dragan 27.07.2021
Jak dobrze korzystać z lodówki? Niewiele osób zna odpowiedź na to z pozoru banalne pytanie Zuzanna Kowalewska 24.07.2021
Czy data ważności zniknie z produktów spożywczych? Sylwia Majcher o możliwych zmianach Magdalena Bury-Motyl 21.05.2021
GIS wycofuje ze sklepów popularny dodatek do włoskich dań. Może zawierać szkło Magdalena Kowalska-Kotwica 01.05.2021
Kto powinien jeść jasny, a kto ciemny chleb? Wyjaśniają ekspertki z Czytamy Etykiety Ewa Wojciechowska 24.03.2021
Eko, bio, organic – brzmi chwytliwie, ale co to właściwie oznacza? Tłumaczy eko aktywistka Sylwia Majcher Ewelina Kaczmarczyk 11.03.2021
Najczęściej fałszowana żywność. Sylwia Majcher o pułapkach, które zastawiają na nas producenci Ewa Wojciechowska 17.02.2021