Dlaczego w składzie lodów jest śluz bakteryjny? „Ultraprzetworzeni ludzie” Chrisa van Tulleken to ważna, choć przerażająca lektura redakcja Hello Zdrowie 10.09.2024
Glikol polietylenowy – właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo Justyna Makowska-Tomalczyk 31.03.2023
Co się kryje w wędlinach? Przeglądamy ich skład i radzimy, gdzie najlepiej je kupować Dominika Chirek 07.10.2022
Uważaj na barwnik E171 w produktach spożywczych. Może mieć działanie rakotwórcze i uszkadzać DNA Magdalena Bury-Motyl 07.05.2021
Syndrom chińskiej restauracji – jakie są objawy? Wyjaśnia alergolożka Joanna Jamroz-Brzeska Ewa Wojciechowska 03.07.2020
Nie każde „E” jest złe. Niekoniecznie Dietetycznie o (nie)zdrowych dodatkach w żywności Anna Sierant 21.03.2020
Glutaminian sodu – czy faktycznie jest taki zły? Dietetyczka rozwiewa wszystkie wątpliwości Magdalena Bury-Motyl 22.01.2020
Phenoxyethanol – czy jego zawartość w kosmetykach powinna nas niepokoić? Odpowiada kosmetolożka Marta Dragan 14.10.2019