„The Lancet”: Już dwa plasterki szynki dziennie mogą znacząco zwiększyć ryzyko zachorowania na cukrzycę typu 2 Aleksandra Tchórzewska 23.08.2024
Dlaczego warto, a przede wszystkim jak mądrze ograniczać mięso? Tłumaczy dietetyczka Agata Lewandowska redakcja Hello Zdrowie 12.07.2024
Salmonella i cała rzesza innych groźnych bakterii w mięsie drobiowym z Lidla. „To powinno stanowić wielki alarm” Aleksandra Tchórzewska 20.06.2024
Zatrucie mięsem z targowiska, jedna osoba nie żyje. Rozesłano alert RCB Aleksandra Tchórzewska 19.02.2024
Ile antybiotyków zawiera mięso drobiowe? Sprawdził to dietetyk Arkadiusz Matras Ewa Wojciechowska 23.01.2024
Mięso drobiowe wycofane ze sprzedaży. Powodem zanieczyszczenie mikrobiologiczne Ewa Wojciechowska 17.01.2024
Ranking najgorszych produktów mięsnych. Pierwsze miejsce zajął polski przysmak Marta Dragan 06.12.2023
Ministerstwo planuje karmić uczniów dziczyzną w szkołach. „Dzieci zjedzą wszystkie polskie sarny i dziki w przeciągu 15 miesięcy” – grzmią Rodzice dla Klimatu Ewa Wojciechowska 04.05.2023
Czeka nas zakaz jedzenia mięsa i korzystania z aut? Raport C40 a fakenewsy Ewa Wojciechowska 21.02.2023
„Sprzedaż mięsa ostrzykniętego wodą pod nazwą surowego mięsa jest karalna, to oszustwo konsumenckie”. O tym, czym jest „czyste mięso” mówi dietetyk kliniczny Mario Vu Alicja Cembrowska 23.01.2023
Groźne bakterie, które mogą grasować w twojej lodówce. Sprawdź, jak się przed nimi ustrzec Marta Dragan 22.01.2023
Co się kryje w wędlinach? Przeglądamy ich skład i radzimy, gdzie najlepiej je kupować Dominika Chirek 07.10.2022
Sprawdzili mięso z supermarketów. Ponad 99 proc. filetów z kurczaka nosi ślady choroby Ewa Wojciechowska 09.09.2022
Grill węglowy uwalnia do atmosfery pył PM 2,5 uznawany za najgroźniejszy dla zdrowia. Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie radzi, jak grillować bezpiecznie Ewelina Kaczmarczyk 28.04.2022
Salmonella w mięsie drobiowym. Sieć popularnych sklepów wycofuje partię produktów Magdalena Bury-Motyl 08.04.2022
Myślisz, że rozmrożonego jedzenia nie wolno ponownie zamrażać? Poznaj inne mity na temat przechowywania żywności Monika Maciejewska 10.10.2021
Tanie mięso zaburza równowagę w jelitach. Fragment książki „Happy food green. O roślinnej diecie i szczęśliwym życiu” Niklasa Ekstedta i Henrika Ennarta Magdalena Bury-Motyl 28.08.2021
Komisja Europejska zobowiązała się do wycofania klatek w hodowli zwierząt w całej Unii Europejskiej. To historyczny moment! Magdalena Bury-Motyl 01.07.2021
Jeden Polak emituje ponad 8 ton CO2 rocznie. Paulina Górska podpowiada, jak zmniejszyć ślad węglowy Ewelina Kaczmarczyk 15.06.2021
Mięso z probówki. Fragment książki „Mniej mięsa. Jak zostać fleksitarianinem, by pomóc sobie i planecie” Sylwii Majcher Magdalena Bury-Motyl 26.03.2021
Stop nadmiarowi mięsa, warzywa na stół! Nowa książka Sylwii Majcher „Mniej mięsa. Jak zostać fleksitarianinem, by pomóc sobie i planecie” już w księgarniach Magdalena Bury-Motyl 24.03.2021
Analitycy szacują, że ok. 2040 r. rynek mięsa może zostać prześcignięty przez „nie-mięso” – mówi ekoaktywistka Paulina Górska Ewelina Kaczmarczyk 21.03.2021
Żywieniowcy z Dietetyki #NieNaŻarty: jedząc mięso, wzmagasz suszę. Namawiają do zmian Ewelina Kaczmarczyk 18.06.2020
Sklep Aldi wycofuje ze sprzedaży mięso na pulpety. Powodem jest znalezienie pałeczek salmonelli Ewa Wojciechowska 25.02.2020
1,3 kg pomidorów ma tyle sodu co jedna łyżka ketchupu. Sól szkodzi twojemu zdrowiu. Czy wiesz, jak bardzo? Magdalena Bury-Motyl 10.02.2020
Dietetyczka kontra student na zakupach. Co zazwyczaj ląduje w koszyku, a nie powinno? Natalia Puciłowska 06.10.2019
Zdrowa żywność, bio i eko – czy masz świadomość, jak wygląda produkcja? Opowiada pracownica Inspekcji Weterynaryjnej Iwona Dudzik 10.07.2019
Soja i mięso w diecie zwiększają ryzyko raka? Odpowiada lekarka Magdalena Jutrzenka Magdalena Bury-Motyl 11.06.2019