Jak zimno wpływa na organizm? 7 powodów, dla których warto czasem zmarznąć Przemysław Ćwik 01.11.2022
Jak jeść, żeby nie marznąć jesienią i zimą? Zdradzamy kilka prostych trików Dagmara Smolarek-Kędziorek 30.10.2022
Infekcja bakteryjna za tobą? Sprawdź 5 rzeczy, które powinnaś zrobić po antybiotykoterapii Magdalena Bury-Motyl 01.10.2022
Glutation – co to jest? Gdzie znajdziesz go najwięcej? Skutki uboczne niedoboru Natalia Suchocka 19.09.2022
Zimny prysznic na odchudzanie i gorączkę? Wyjaśniamy, czy to służy, czy szkodzi naszemu zdrowiu Bartosz Szczepanek 30.07.2022
Potwierdzono nowe przypadki wąglika w Europie. Wśród zakażonych są dzieci Ewa Wojciechowska 18.07.2022
„Nie siadaj na betonie, bo złapiesz wilka”, czyli przeziębienie pęcherza. Czy to prawda? Monika Wysocka 10.04.2022
7 warzyw, które warto jeść zimą. Sprawdź, czy nie zapominasz włączać ich do codziennej diety Justyna Dudkiewicz 05.02.2022
„Co nas nie zabije, to nas wzmocni”? Naukowcy udowodnili, że to bzdura Ewelina Kaczmarczyk 10.12.2021
Niemal cała dorosła populacja Polski nie ma odporności na krztusiec – ostrzegają specjaliści Magdalena Bury-Motyl 09.11.2021
Dr Barbara Joanna Bałan: Lekceważąc szczepienia, zaniedbujemy nasze zdrowie. Nie korzystamy z dobrodziejstw, jakie daje nam współczesna medycyna Ewa Podsiadły-Natorska 18.09.2021
Wzmocnij odporność przed jesienią. Sięgnij po produkty, które wspierają układ immunologiczny Ewa Wojciechowska 10.09.2021
Nordic walking – to nie jest sport (tylko) dla osób starszych! Kasia Bigos i Andrzej Bogdał 17.04.2021
Mroźne powietrze może ci wyjść na dobre! Po co jest mróz? Wyjaśniamy Agnieszka Radziszowska 13.02.2021
Meteopaci to osoby chore na pogodę. Jakie są przyczyny, objawy i sposoby leczenia meteopatii? Agata Oleszkiewicz 13.02.2021
Układ odpornościowy potrzebuje sprawnego napędu. Sylwia Majcher podpowiada, co jeść dla zdrowia Magdalena Bury-Motyl 12.02.2021
Koronawirus a mikrobiota. „Osoby hospitalizowane z powodu COVID-19 miały inny skład bakterii jelitowych” Anna Jastrzębska 29.01.2021
Zaskakujący przypadek. Dwa zakażenia w dwa miesiące dwoma różnymi szczepami SARS-CoV-2 Anna Jastrzębska 27.01.2021
Czy morsowanie jest dla wszystkich i czy zawsze wychodzi na dobre? Odpowiada Anna Reguła Ewelina Kaczmarczyk 20.01.2021
Zdrowo dopieprzone, czyli o tym, czym przyprawiać potrawy, by wspomóc organizm Julia Krupińska 09.01.2021
Morsowanie – wady i zalety. Czy naprawdę warto wbiec do lodowatej wody? Magdalena Bury-Motyl 03.01.2021
Dygoczemy z zimna, bo wychłodzony organizm próbuje się ratować. Jak mu pomóc? Andrzej Hołdys 29.12.2020