Cukier brązowy to nie zawsze cukier trzcinowy. Jakie są różnice? Justyna Makowska-Tomalczyk 28.11.2023
WHO wydało decyzję w sprawie popularnego słodziku. „Aspartam może być rakotwórczy, ale można go spożywać” Ewa Wojciechowska 14.07.2023
Czy ksylitol jest dobrą alternatywą dla cukru buraczanego i trzcinowego? Katarzyna Grzyś-Kurka 19.03.2023
Sukraloza – co to jest, szkodliwość. Ile sukralozy można bezpiecznie spożywać? Milena Marchewka 25.06.2022
Alternatywa dla cukru – słodzik, stewia i inne zamienniki cukru Kasia Bigos i Andrzej Bogdał 03.07.2020
Aspartam – czego jeszcze o nim nie wiesz? O jego wadach i zaletach rozmawiamy z dietetyczką Zofią Suszką Magdalena Bury-Motyl 02.03.2020
Sztuczne słodziki wpływają na metabolizm bez względu na kalorie? To wyniki najnowszego badania. Mamy wypowiedź dietetyczki Magdalena Bury-Motyl 07.02.2020
Cukru nie znajdziesz tylko w cukierniczce. Jego źródłem jest wiele innych produktów spożywczych Magdalena Bury-Motyl 23.01.2020
Dietetyczka: czytajcie opakowania! Cukier znajdziecie w naprawdę zaskakujących produktach Magdalena Bury-Motyl 11.09.2019