„Utrata tkanki tłuszczowej obejmuje stopniowo twarz, szyję, ramiona i tułów. Natomiast w okolicy bioder, pośladków i kończyn dolnych dochodzi do jej kumulacji” – o lipodystrofiach mówi lek. Judyta Samul-Jastrzębska Klaudia Kierzkowska 31.10.2023
Tkanka tłuszczowa ma dobroczynny wpływ na mózg. Tak, ale tylko u kobiet i tylko pod pewnymi warunkami Aleksandra Tchórzewska 20.12.2022
Węglowodany i tłuszcze są złe? Robisz wszystko, by ich unikać? Specjalistka ds. żywienia obaliła dietetyczne mity Magdalena Bury-Motyl 05.11.2022
Olej po smażeniu wylewasz do zlewu? „Sedes, zlew czy umywalka to nie kosz na śmieci!” – przypomina Sylwia Panek Magdalena Bury-Motyl 29.08.2022
Blanka Lipińska poleca „masło 0 kcal”. Ekspert apeluje: „Zostawmy przekazywanie wiedzy dietetykom” Ewelina Kaczmarczyk 14.06.2022
„Może pełnić ważną funkcję w zapobieganiu otyłości i insulinooporności”. O brązowej tkance tłuszczowej, którą warto mieć, mówi dr Iwona Boniecka Mariusz Borowy 12.04.2022
„Kanały skrywają wiele tajemnic. Jedną z nich są góry tłuszczu” – alarmuje biotechnolog Dawid Polak Ewa Wojciechowska 05.04.2022
Pstrąg w kuchni? Jak najbardziej! Wyjaśniamy, dlaczego warto włączyć go do diety Magdalena Bury-Motyl 28.10.2021
Bulletproof coffee – kawa idealna przed treningiem i dla osób z nadwagą Kasia Bigos i Andrzej Bogdał 18.04.2021
Rozporządzenie Komisji Europejskiej: koniec z produktami, które mają za dużo tłuszczów trans Ewa Wojciechowska 02.04.2021
Jak wybrać dobre kwasy tłuszczowe omega? Radzi dietetyczka Zofia Pomes Ewelina Kaczmarczyk 25.03.2021
„Zmiana, która pozwoliła mi osiągnąć sytość i zmniejszyć ochotę na słodkie”. Dietetyczka o zaletach śniadań białkowo-tłuszczowych Anna Jastrzębska 20.05.2020
Olej palmowy – szkodliwy czy nie? Paulina Górska zebrała najważniejsze fakty Magdalena Kowalska-Kotwica 21.02.2020
Co łączy orangutany, tłuszcze trans, detektywów na zakupach i olej palmowy? Wiele! Magdalena Bury-Motyl 01.02.2020
10 ciężkostrawnych potraw, które można uczynić lżejszymi dla naszego żołądka Małgorzata Różańska 01.02.2020
Dlaczego warto jeść tłuste ryby? Specjaliści z „Czytamy etykiety” wyjaśniają Magdalena Bury-Motyl 16.07.2019