Wygląda jak brokuł, w smaku jest dziką krzyżówką trzech warzyw. Bimi dostępne już w polskich sklepach Marta Dragan 18.10.2024
Pierwsza ofiara śmiertelna epidemii E. coli w Wielkiej Brytanii. Źródłem zakażenia były liście sałaty w pakowanych kanapkach Aleksandra Tchórzewska 28.06.2024
Zucchiolo – nowe warzywo na polskim rynku. Wygląda jak dynia, ale tak nie smakuje Marta Dragan 21.06.2024
5 produktów dobrych dla wątroby. Idealne, żeby skomponować z nich wiosenne posiłki! Aleksandra Tchórzewska 29.03.2024
Lidia Bawolska: „Gotowanie jest czynnością trochę intymną. Przygotowując jedzenie, chcę poświęcić moje serce”. Autorka Pieprzyć z fantazją o swojej „Kuchni pełnej warzyw” Aleksandra Tchórzewska 18.01.2024
Materiały promocyjne Materiały promocyjne Zdrowe odżywianie – 10 zasad prawidłowego odżywiania redakcja Hello Zdrowie 30.10.2023
„Czysta piętnastka” i „Brudna dwunastka” 2023 wybrane! W rankingu najbardziej i najmniej zanieczyszczonych owoców i warzyw jest kilka nowości Ewa Wojciechowska 22.03.2023
„Ludzie często myślą, że hodowanie warzyw to wyższa szkoła jazdy. Tak naprawdę są małe szanse, żeby się zupełnie nie udało” – mówi Joanna Żytkowska Jolanta Pawnik 17.03.2023
Warzywna pasta kanapkowa. W niczym nie przypomina sałatki jarzynowej z ciocinych imienin! duet masz.talerz 17.02.2023
„Warzywa tak samo jak ludzie mają prawo się starzeć” – zauważa Jagna Niedzielska. I odradza pewną popularną metodę ich odświeżania Aleksandra Tchórzewska 13.02.2023
Sałata jest oznaczona jako umyta, więc kładziesz ją prosto na kanapkę? Popełniasz duży błąd Ewa Wojciechowska 10.02.2023
Dzień pod znakiem selera! Najwyższa pora, żeby odczarować to niedoceniane warzywo Agata Deja 29.10.2022
Głęboki smak i duża oszczędność. We wrześniu jemy na pomarańczowo, fioletowo i czerwono Aleksandra Tchórzewska 12.09.2022
Mizuna (sałata japońska) – przepisy, właściwości, uprawa musztardowca w ogródku i na balkonie Natalia Suchocka 11.09.2022
Naleśniki ryżowe z kabaczkiem. Aromatyczne danie w sam raz na sierpień Ten, kto umie i lubi gotować 14.08.2022
Kisisz ogórki w butelkach po napojach? To poważny błąd, przekonuje chemiczka Sylwia Majcher Ewa Wojciechowska 12.07.2022
Garście pełne wiśni, porzeczek, jagód i kurek, ale nie tylko! Co jeść w lipcu, wymienia Sylwia Majcher Ewa Wojciechowska 05.07.2022
Jakie zmiany na cukinii są jadalne, a jakie nie? Wyjaśnia Jagna Niedzielska Ewelina Kaczmarczyk 20.06.2022
Konrad Budzyk: „Kiedy ktoś mówi, że chce być wege, ale nie ma czasu na stanie przy garach, to wymówka” Ewa Podsiadły-Natorska 16.06.2022
Pomidor i ogórek to toksyczne połączenie? Ekspertki z „Czytamy Etykiety” rozwiewają wątpliwości Ewa Wojciechowska 30.05.2022
Wyrzucasz liście tych warzyw do kosza? Zupełnie niepotrzebnie. To prawdziwa skarbnica witamin! Aleksandra Tchórzewska 16.05.2022
Brudna Dwunastka i Czysta Piętnastka 2022 ogłoszone. Które warzywa i owoce są najbardziej zanieczyszczone, a po które warto sięgać? Magdalena Bury-Motyl 12.04.2022
Kiedy jeść nowalijki? I dlaczego jeszcze nie teraz? Wyjaśnia Sylwia Majcher Ewa Wojciechowska 30.03.2022
7 warzyw, które warto jeść zimą. Sprawdź, czy nie zapominasz włączać ich do codziennej diety Justyna Dudkiewicz 05.02.2022
Kompostownik na balkonie? Tak, to możliwe! Sylwia Majcher wyjaśnia, jak się za to zabrać Ewelina Kaczmarczyk 17.11.2021
Czy paczkowane sałaty gotowe do spożycia to na pewno samo zdrowie? Odpowiada Jagna Niedzielska Ewelina Kaczmarczyk 15.11.2021
Tylko w Wielkiej Brytanii 8 mln dyń w czasie Halloween trafia do kosza. Sylwia Majcher podpowiada, jak ich nie marnować Ewelina Kaczmarczyk 29.10.2021
Myślisz, że rozmrożonego jedzenia nie wolno ponownie zamrażać? Poznaj inne mity na temat przechowywania żywności Monika Maciejewska 10.10.2021