Artykuł sponsorowany Artykuł sponsorowany Zalety wegetarianizmu – dlaczego warto ograniczyć mięso? redakcja Hello Zdrowie 26.02.2024
Michał Korkosz „Rozkoszny”: „Jedzenie stało się częścią naszej kultury. My, Polacy, też już traktujemy je jako nasze niematerialne dziedzictwo” Ewa Wojciechowska 26.01.2024
„Zdarzyło się wam kiedyś kupić roślinny produkt przez pomyłkę? Nam też nie”. Paulina Górska o cenzurowaniu wegetariańskich wyrobów Aleksandra Tchórzewska 08.12.2023
Wegetarianizm może być zapisany w twoim DNA. „Genetyka odgrywa znaczącą rolę” – mówią naukowcy Marta Dragan 05.10.2023
Ministerstwo planuje karmić uczniów dziczyzną w szkołach. „Dzieci zjedzą wszystkie polskie sarny i dziki w przeciągu 15 miesięcy” – grzmią Rodzice dla Klimatu Ewa Wojciechowska 04.05.2023
Warzywne minestrone, zupa krem z selera i białej fasoli, gulasz z fasolą borlotti i koprem włoskim – poznaj przepisy na pyszny wegetariański obiad! redakcja Hello Zdrowie 04.11.2022
„A i tak ci nałożę, może zmienisz zdanie” – czego nie chcieliby usłyszeć wegetarianie i weganie przy świątecznym stole? Jagna Niedzielska zaprosiła do dyskusji Aleksandra Tchórzewska 15.04.2022
Pułapki diety wegetariańskiej. Natkniesz się na nie na pewno, jeśli planujesz zrezygnować z jedzenia mięsa Joanna Mazur 20.03.2022
Wegetariańskie pasztety warzywne na święta – mamy trzy pyszne propozycje! Ewa Wojciechowska 15.12.2021
Strączkowe na słodko i na wytrawnie. 3 świetne przepisy od Marty Dymek, autorki kultowej Jadłonomii Marta Dymek 17.10.2021
Komisja Europejska zobowiązała się do wycofania klatek w hodowli zwierząt w całej Unii Europejskiej. To historyczny moment! Magdalena Bury-Motyl 01.07.2021
Konferencja online “Vege Day” już 24 kwietnia! Hello Zdrowie patronem medialnym Magdalena Bury-Motyl 16.04.2021
Mięso z probówki. Fragment książki „Mniej mięsa. Jak zostać fleksitarianinem, by pomóc sobie i planecie” Sylwii Majcher Magdalena Bury-Motyl 26.03.2021
Stop nadmiarowi mięsa, warzywa na stół! Nowa książka Sylwii Majcher „Mniej mięsa. Jak zostać fleksitarianinem, by pomóc sobie i planecie” już w księgarniach Magdalena Bury-Motyl 24.03.2021
Analitycy szacują, że ok. 2040 r. rynek mięsa może zostać prześcignięty przez „nie-mięso” – mówi ekoaktywistka Paulina Górska Ewelina Kaczmarczyk 21.03.2021
Czym grozi niedobór witaminy B12 i jak go rozpoznać? Wyjaśniają dietetyczki Ewelina Kaczmarczyk 10.02.2021
Jak sprawić, żeby żelazo w dietach roślinnych lepiej się przyswajało? Podpowiada farmaceutka Ewelina Kaczmarczyk 15.01.2021
„Posiłek bez mięsa? Nie najem się!” Paulina Górska rozprawia się z mitami dotyczącymi roślinnego jedzenia Magdalena Bury-Motyl 25.07.2020
Wegańskie bezy ubijesz z cukru i… ? Sprawdź, czym jest aquafaba, o którą pytano w „Milionerach”? Magdalena Bury-Motyl 07.07.2020
Stella McCartney: wierzę, że robienie małych zmian jest znacznie ważniejsze niż nierobienie absolutnie niczego Jolanta Pawnik 02.05.2020
Wegetarianizm. Czy dziecko potrzebuje mięsa w menu? Jak reaguje otoczenie dzieci będących na wegetariańskiej diecie? Aneta Wawrzyńczak-Rekowska 13.11.2019
„Zawsze, w każdym miejscu są rośliny, dzikie warzywa, które możemy zjeść. One są wszędzie, tylko my ich nie widzimy” – mówi Justyna Pargieła, ziołoznawca Marta Chowaniec 30.10.2019
„Mam 93 lata i nie mam na co umrzeć”. Poznajcie historię pani Ireny, bohaterki kampanii RoślinnieJemy Marta Dragan 29.08.2019
Czy dieta wegańska i dieta wegetariańska mogą nas ustrzec przed chorobami? Będziesz zaskoczona Magdalena Bury-Motyl 19.07.2019
Zdrowa żywność, bio i eko – czy masz świadomość, jak wygląda produkcja? Opowiada pracownica Inspekcji Weterynaryjnej Iwona Dudzik 10.07.2019
Co powiesz na jazdę próbną z zieloną dietą? Kasia Bem poleca jadłospis na wegetariański dzień Kasia Bem 25.04.2019