Artykuł sponsorowany Artykuł sponsorowany Cukrzyca, a choroby serca. Jakie badania warto wykonywać regularnie? Jolanta Pawnik 19.12.2024
Od metforminy do analogów GLP-1 – ewolucja leków na cukrzycę typu 2. Aleksandra Drążkiewicz 18.09.2024
„The Lancet”: Już dwa plasterki szynki dziennie mogą znacząco zwiększyć ryzyko zachorowania na cukrzycę typu 2 Aleksandra Tchórzewska 23.08.2024
Beata Radziszewska-Skorupa: „Ludzie pływają tzw. żabką dyrektorską i dziwią się, że kręgosłup wciąż ich boli” Aleksandra Zalewska-Stankiewicz 22.08.2024
Czy insulinooporność u dzieci jest poważnym problemem cywilizacyjnym? Katarzyna Grzyś-Kurka 31.07.2024
Materiał sponsorowany Materiał sponsorowany HELLO ZDROWIE ROZMOWY: Insulinooporność, czyli „znak ostrzegawczy, światełko w tunelu i czas, żeby coś zmienić”
Rewolucyjna insulina gotowa do badań klinicznych. Będzie podawana w pigułce lub… czekoladzie Ewa Wojciechowska 24.01.2024
Drastyczny wzrost przypadków przedawkowania leku na odchudzanie. Odnotowano prawie 3 tys. zgłoszeń Ewa Wojciechowska 18.12.2023
Można było stracić za niego głowę lub otrzymać go w spadku – słodko-gorzkie oblicze cukru JEŚĆ CZY BYĆ Jolanta Pawnik 08.12.2023
Stan przedcukrzycowy to choroba o krok od cukrzycy. Możesz ją wyleczyć Katarzyna Grzyś-Kurka 03.11.2023
Ciemna herbata uchroni przed cukrzycą typu 2? Zaskakujące odkrycie naukowców Aleksandra Tchórzewska 06.10.2023
Naukowcy biją na alarm: na cukrzycę w 2050 roku chorować będzie 1,3 miliarda ludzi Aleksandra Tchórzewska 26.06.2023
Substancje chemiczne w lakierze do paznokci czy szamponie zwiększają ryzyko cukrzycy u kobiet? Naukowcy nie mają wątpliwości Ewa Wojciechowska 09.02.2023
Agnieszka Matan: „Powiedzmy to głośno: zdarza się, że człowiek z cukrzycą się upije czy zje pizzę” Ela Kowalska 07.02.2023
Lekarze twierdzili, że nie dożyje 15. roku życia. Niedawno świętowała 92. urodziny. „Rok po roku oczekiwałam nadejścia śmierci” Ewa Wojciechowska 30.12.2022
Słodycze dla cukrzyka – jaki typ jest dozwolony? Zdrowe desery i przekąski Milena Marchewka 26.09.2022
„Cukrzycę typu II da się opanować dietą. I to była moja najważniejsza broń w tej walce” – pisze Irena Wielocha w swojej książce redakcja Hello Zdrowie 04.09.2022
Dieta niskowęglowodanowa w insulinooporności albo cukrzycy? „Często jest tak, jak z przejściem na wegetarianizm” – przestrzega Anna Reguła Ewelina Kaczmarczyk 18.11.2021
„Zbyt często pacjenci o cukrzycy dowiadują się dopiero po świeżo rozpoznanym zawale czy udarze” – mówi lek. Barbara Soróbka Magdalena Bury-Motyl 05.11.2021
Nowe testy genetyczne wykryją „ukrytą” cukrzycę. To prawdziwa rewolucja w diagnostyce tej choroby Magdalena Bury-Motyl 31.08.2021
Angelina Ziembińska: Jeśli chodzi o cukrzycę, to wydaje mi się, że kobiety mają trudniej Magdalena Bury-Motyl 26.06.2021
Dlaczego osoby z cukrzycą są bardziej podatne na rozwój infekcji? Wyjaśnia dietetyczka Magdalena Bury-Motyl 05.06.2021
Viola Davis: Byłam pewna, że jestem bezpieczna, bo odżywiałam się jak trzeba i dużo ćwiczyłam Jolanta Pawnik 13.03.2021
„Sztuczna, inteligentna i zautomatyzowana trzustka”. Nowe odkrycie naukowców to świetna wiadomość dla cukrzyków Anna Jastrzębska 24.02.2021
Masz insulinooporność? Sprawdź, jakie owoce możesz jeść, a jakich unikać Magdalena Bury-Motyl 23.02.2021
Stan przedcukrzycowy to problem ok. 5 mln osób. Większość będzie miała kiedyś cukrzycę! Ewa Wojciechowska 10.01.2021
„W Polsce do 2050 roku długość życia z powodu otyłości skróci się o 4 lata” – alarmuje prof. Paweł Bogdański Ewa Podsiadły-Natorska 30.12.2020
Twoja przyjaciółka właśnie przyznała się, że ma cukrzycę? Oto, co możesz zrobić Magdalena Bury-Motyl 14.11.2020
Michał Figurski: „Dziś każdej osobie, która słyszy diagnozę, powiedziałbym dwa słowa: bój się” Nina Harbuz 14.11.2020