Kiedy jeść nowalijki? I dlaczego jeszcze nie teraz? Wyjaśnia Sylwia Majcher Ewa Wojciechowska 30.03.2022
Czego nie powinna zawierać śmietana? Wyjaśniają dietetyczki z „Czytamy etykiety” Ewa Wojciechowska 24.09.2021
„To, co jemy, ma wpływ na dno miednicy – na pochwę, pęcherz, macicę, jelita, więzadła i powięzi” – mówi Pani Fizjotrener Magdalena Bury-Motyl 01.09.2021
Toksyczna substancja wykryta w ekologicznym makaronie. GIS ostrzega i wycofuje produkt ze sklepów Marta Dragan 23.08.2021
Uważaj na barwnik E171 w produktach spożywczych. Może mieć działanie rakotwórcze i uszkadzać DNA Magdalena Bury-Motyl 07.05.2021
Nie farbuj jajek w chemicznych barwnikach. Czym naturalnie zabarwić pisanki? Ewa Wojciechowska 01.04.2021
Stop nadmiarowi mięsa, warzywa na stół! Nowa książka Sylwii Majcher „Mniej mięsa. Jak zostać fleksitarianinem, by pomóc sobie i planecie” już w księgarniach Magdalena Bury-Motyl 24.03.2021
Co oznaczają cyferki na mąkach? Który typ sprawdzi się idealnie przy wypiekach? Wyjaśniają ekspertki z „Czytamy etykiety” Ewa Wojciechowska 18.03.2021
Czym kierować się przy wyborze mąki? Podpowiada dietetyczka Anna Reguła Ewelina Kaczmarczyk 09.03.2021
Zwróć uwagę na oznaczenia plastikowych opakowań. Niektóre mogą wydzielać toksyny! Ewa Wojciechowska 04.03.2021
Najczęściej fałszowana żywność. Sylwia Majcher o pułapkach, które zastawiają na nas producenci Ewa Wojciechowska 17.02.2021
Co jeść w styczniu? Buraki, seler, marchew… ale nie tylko! Co proponuje Sylwia Majcher? Magdalena Bury-Motyl 18.01.2021
Często jesz ryby i pijesz kranówkę? Sprawdź poziom ołowiu w organizmie Magdalena Bury-Motyl 17.11.2020
Top 7 ziół na poprawę odporności. Pomogą przegnać przeziębienie i zwalczyć infekcję Anna Jastrzębska 05.10.2020
Co jeść, żeby wspomóc odporność? Wymieniają dietetycy z Czytamy Etykiety Ewa Wojciechowska 10.09.2020
Zakwaszenie organizmu. Fragment książki Hanny Stolińskiej, pt. „Zakłamane jedzenie” Ewa Wojciechowska 04.09.2020
Syndrom chińskiej restauracji – jakie są objawy? Wyjaśnia alergolożka Joanna Jamroz-Brzeska Ewa Wojciechowska 03.07.2020
Jak to jest z produktami light? „To zależy”. Wyjaśnia Radosław Smolik, dietetyk Magdalena Bury-Motyl 29.06.2020
Drożdżowe płatki nieaktywne – dlaczego warto je jeść? Tłumaczą ekspertki z Czytamy Etykiety Ewa Wojciechowska 25.06.2020
Często bierzesz jedzenie na wynos, które pakowane jest w białe pudełko? Pod wpływem ciepła wydzielają się z niego toksyczne substancje Magdalena Bury-Motyl 10.02.2020
Opakowania, które nie szkodzą żywności. W co pakować posiłek, by nie tylko był smaczny, ale i zdrowy? Magdalena Bury-Motyl 27.01.2020
Glutaminian sodu – czy faktycznie jest taki zły? Dietetyczka rozwiewa wszystkie wątpliwości Magdalena Bury-Motyl 22.01.2020
Dieta śródziemnomorska – jakie są zasady? Dietę śródziemnomorską ocenia ekspert Katarzyna Głuszak 13.01.2020