12.11.2024
Zdrowe odżywianie
Najnowsze
Wygląda jak brokuł, w smaku jest dziką krzyżówką trzech warzyw. Bimi dostępne już w polskich sklepach
Materiały promocyjne
Materiały promocyjne
Dieta na zdrowe stawy – co jeść i suplementować, by cieszyć się ich sprawnością
Dieta dla dziecka. Co powinno znaleźć się w diecie maluchów?
Jak odchudzić dziecko? Poradnik dla rodziców
Naturalne afrodyzjaki dla mężczyzn, czyli zioła na potencję
Artykuł sponsorowany przez markę Pueria
Artykuł sponsorowany przez markę Pueria
„Niedobór wapnia w diecie może mieć wpływ także na nasz nastrój…”. O ważnej roli wapnia dla organizmu, szczególnie w okresie ciąży, rozmawiamy z dietetyczką, specjalistką do spraw żywienia Agnieszką Piskałą-Topczewską
Zucchiolo – nowe warzywo na polskim rynku. Wygląda jak dynia, ale tak nie smakuje
Na co pomaga ostropest plamisty i jak go stosować?
Skąd bierze się efekt jo-jo? Co zrobić, by go uniknąć?
Kolor skórki banana oznacza więcej, niż myślisz. Sprawdź, co na ten temat mówi ekspert ds. żywienia
Chcesz stosować „naturalny” Ozempic? Te produkty jedz na końcu
Ta herbata jest zakazana w wielu krajach. W Polsce wciąż można ją kupić
Niedoczynność tarczycy – dieta. Co jeść podczas choroby?
Jaki wpływ na mózg może mieć post przerywany?
Jakie właściwości ma mleko owsiane? Do czego je wykorzystać?
Mleko sojowe to smaczny napój roślinny. Jakie ma właściwości?
Post przerywany może być szkodliwy. Naukowcy wykazali, że zwiększa ryzyko przedwczesnej śmierci
Zdrowe przyprawy – oto 7 roślin i ziół, które powinnaś mieć na półce
Czy warto pić mleko ryżowe? Składniki odżywcze i sprawdzony przepis
Jak schudnąć z brzucha w menopauzie? Jest kilka sposobów
Jak schudnąć w menopauzie? Dieta w tym okresie ma kluczowe znaczenie
„Delektuj się pączkiem w trakcie spaceru”. Dietetyczka radzi, jak zdrowo przetrwać tłusty czwartek
Detoks jaglany. Czy to dobry sposób na oczyszczenie organizmu?
Witamina B zmniejsza zmęczenie i chroni wzrok. Jakie są jej źródła?
Wpływ cukru na organizm, czyli słodkie niebezpieczeństwo
Wykryto niebezpieczne bakterie w kimchi. Mogą powodować sepsę
Michał Korkosz „Rozkoszny”: „Jedzenie stało się częścią naszej kultury. My, Polacy, też już traktujemy je jako nasze niematerialne dziedzictwo”
Zdrowe stawy – co jeść, aby dobrze odżywić tę część układu ruchu?
Mięso drobiowe wycofane ze sprzedaży. Powodem zanieczyszczenie mikrobiologiczne
Jaka dieta w menopauzie złagodzi objawy i pozwoli utrzymać dobrą wagę?
„Atmosfera świąt, która zorganizowana jest wokół jedzenia, u osób z zaburzeniami odżywiania staje się czynnikiem wyzwalającym myśli i trudności”
Od steku z mamuta po udko z probówki – historia mięsa
JEŚĆ CZY BYĆ
Właściwości soli. Czy taki diabeł straszny jak go malują?
Jajko w koszulce, czyli efektowny przysmak na talerzu. Jak je zrobić?
Można było stracić za niego głowę lub otrzymać go w spadku – słodko-gorzkie oblicze cukru
JEŚĆ CZY BYĆ
Głód i obżarstwo – siły, które stworzyły cywilizację
JEŚĆ CZY BYĆ